Flera tänkte som jag

Det verkar som om flera tänkte som jag gjorde igår av att se medias bilder av ensamma barn. GP skriver om det.

Gripande historia om barnhemmet som rasat och domaren som är död så att ingen kan besluta om adoptioner. Självklart förstår man att strukturen inte kan fungera ”som vanligt” i en sådan katastrof, men samtidigt så önskar man att så många barn som möjligt skulle kunna få ett hem. Särskilt de som redan innan jordbävningen hade det svårt.

Hörde en rapport från YWAMs medarbetare i Haiti ikväll. De berättade att de fortfarande höll på med att bygga upp landet och hjälpa familjer vars liv förstördes i de stora orkanerna 2006. Att nu uppleva ännu en katastrof gör det ju inte lättare. Å andra sidan så har de en del vana inne, tillsammans med många andra organisationer.

Deras största vädjan var efter sjukvårdspersonal, särskilt anestesikunnig personal och medicin. Som det är nu måste de amputera utan smärtstillande medel. Det går inte att föreställa sig hur det måste kännas, både för patient och personal…

Gud , vi ber att rätt person skall komma till rätt plats. Och för fred och frid så att all kraft går till att göra landet bättre. Amen.

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s