I vår konstiga värld

För att förhöja adventsstämningen här på kontoret slog jag på youtube för att spela lite julmusik. Hittade då denna bild.

Hur förvirrad får egentligen vår värld bli?

En ”Josef” som är en tomte klädd i blått och en ”Maria” som ser ut att vara ännu yngre än de 14 som man brukar gissa att hon var. + att hon beskrivs som en ängel, och ett ”Jesusbarn” som mest ligger och är sött, i och för sig i centrum av bilden, men ändå utan den strålglans som han brukar porträtteras med.

Visst, det är bara en söt bild kanske några säger, men om man sätter ett barn i en krubba i hop med jul så borde det ju vara Jesus, eller??!

Jesus föddes i ett stall, eller en grotta. Maria och josef var enkla människor, och varken tomtar eller änglar. De vr vanliga människor och det valde Jesus att också bli för att vi skall kunna förstå att Han – Gud – gör allt för att vi skall kunna välja att leva ett liv i evighet med Honom. det enda Han inte gör är att gå emot vår vilja. vi har alltid friheten att välja, i stort och smått!

Vi kan välja att ta emot Jesus, Han som valde att födas och läggas i en krubba. Men väljer vi Honom så skall vi berätta om Honom som den Han säger att Han är, inte vår version av Honom!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s