Luleå stift reagerar mot antikristet band

Ett band med låtar som ”Fuck me Jesus” (med et mycket grafiskt skivomslag) skall spela på en festival för barn och ungdomar som kommunen anordnar i Luleå (Minus 30). Detta protesterar Luleå stifts domprost Peder Jonsson emot. Till tidningen Dagen säger han:

– ”Spelningen bör avbokas, det är en moralisk skyldighet.”

Gött! (ja, jag är från Göteborg)

Jag vet ens knappt om jag vill uppmuntra någon att läsa artikeln, inte om ni har ett bildligt sinne som jag, för de bilder som beskrivs i artikeln kan fastna i våra huvuden och det är inte bra. Men vad som ärunderbart är att Svenska kyrkan står upp för något, och till på köpet något som kan vara bra för barn och ungdomar att slippa! Visst – det här ger mer uppmärksamhet till bandet, och det kanske inte är helt bra, men vad som är riktigt bra är att domprosten visar att Svenska kyrkan kan stå för något, till och med något som stora delar av svenska befolkningen kan förstå, om än inte festivalarrangörerna. Det tycker jag är så bra! Mera sådant!

Vi som kyrka måste våga stå upp och säga vad vi tycker är fel i samhället. Självklart skall vi vara ödmjuka och inte snacka skit eller göra personangrepp – men vi måste stå upp för rättvisan!

Vi måste vara mer som Gamla Testamentets profeter och våga berätta vem vår Gud är och vad Han står för!

 

Tack till domprost Peder Jonsson och till Leif Cyrillus som berättade historien!

Annonser

One thought on “Luleå stift reagerar mot antikristet band

 1. Jag håller till fullo med ovanstående arikel!
  Det är närmast skrämmande när man läst de kommentarer som skickats in till t ex Norrbottenskuriren angående de vidriga hädelser,
  hån mot kristen tro och kristna männsiskor som Marduk framför. De flesta verklar stödja detta mer eller mindre. Särskilt med tanke på att det är barn och ungdommar som ska ta del av de synsätt detta band framför är det oerhört viktigt att någon står upp mot detta! Vi kristna måste stå upp mer och tala om vem vår Gud är och vad han står för.
  Heder åt Peder Jonsson! Fortsätt att reagera och protestera!
  Carina Sandbeg
  Luleå

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s