Läste just 1 Korintierbrevet

(Skall läsa det på måndag med eleverna) och det är otroligt, jag bara gråter. Det är ju egentligen så enkelt – det är ju bara att läsa hur vi skall leva. Men ändå gör vi det inte. Vilket har krånglat till allt.
Jag antar att det enda jag kan göra är att leva efter det själv, uppmuntra andra och hoppas att det ger ringar på vattnet, men jag vill ju se förändring NU!

Varför gör vi det inte?

Varför sätter vi oss inte ner och läser Bibeln – i alla fall vi som säger att vi vill ha den som rättesnöre i våra liv – och gör upp handlingsplaner för hur vi skall förändra våra liv så att det följer det vi säger att vi vill följa?

Varför?

Varför låter vi våra dåliga ursäkter, som att vi inte har tid, stå i vägen för det vi säger att vi vill? It doesn’t make sense!

Har vi då gjort rätt val i livet? Tror vi då på det vi tror på? Tror vi att det är värt att tro på?? Det är ju på något sätt det som blir frågan…

Våra val kostar.

Visst måste vi jobba, äta och ha rena kläder, men vi kan ändå ta in Guds ord. Jag tror att det ofta är problemet, vi läser inte Bibeln, framför allt inte i längre stycken eller i sitt sammanhang. Men det finns ju möjligheter: när man sitter vid datorn kan man lyssna på en bok eller två via Bible Gateway.
De flesta har ju någon form av mp3-spelare. Till den kan man ladda ner hela Bibeln i ljudformat. Sen kan man lyssna på den där man är, eller vad man än gör. Funkar på bussen/tunnelbanan, i tvättstugan, köket… Självklart är det bättre att sitta och läsa samtidigt, men, samtidigt, tror jag att det är viktigt! Ju mer Bibel desto bättre – men inte bara teori. Det måste förvandla sättet vi lever våra liv på – det är ju det som är meningen!

 

Kram!

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut / Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut / Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut / Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut / Ändra )

Ansluter till %s