"Om dom snurrar till det blir det ingen ordning!"

Något jag sett när jag studerat Gamla Testamentet är kvinnors ansvar. Många gånger hör man klagomål om att kvinnor inte syns så tydligt i Bibeln, och det kan jag på ett sätt hålla med om. Men om vi letar efter vägledning så finns den. Inte alltid genom goda exempel, men vi kan lära oss minst lika mycket av de sämre, om vi bara vill! Jag tänker på kvinnokarlar som Samson och Kung Salomo som hade många starka sidor, men var svaga för kvinnfolk och därför förlorade sin styrka.

Det pekar på ansvaret vi kvinnor har. Vi påverkar männen omkring oss.

På ett sätt kan det ju vara en kul makt som vi kan leka med och vara lite manipulativa i vardagslivet. Det kan vara en spännande lek att leka och se hur långt man kan påverka andra människor. Men det är inte att leka med!
Ok, de flesta av oss är inte fruar till landets ledare, men samtidigt så tror jag att vi alla kan vara överens om att våra handlingar påverkar andra människor (annars kan du slå upp närmaste bok i socialpsykologi). Därför behöver vi tänka längre än oss själva för våra handlingar. Våra fäder, bröder, vänner och eventuella män, eller kvinnor i vår närhet också för den delen även om det inte följer exemplet, kan påverkas på ett sätt som i slutändan får katastrofala konsekvenser för familj, företag/förening eller fosterland.

Därför tjejer: Upp till kamp mot ogenomtänkta och själviska beslut – de kan få konsekvenser!

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s